En lugn stund

P har varit helt fascinerad av ”En Cellsam Historia” sen vi introducerade honom i den gamla tv-serien. En del skulle säkert invända mot det pedagogiska upplägget, eftersom man ”lurar” barnen att det finns små figurer som bor i kroppen eller att vetenskapen reviderat en hel del av det som lärs ut.

E gillade den och lärde sig massor om hur människokroppen fungerar och jag tror det var när P slog upp knät och vi var tvungna att tvätta rent. Det var vilda protester, men det släppte när han såg att han hjälpte ”kroppens poliser”. Efter det har han tittat dagligen, lekt kroppen med olika plastfigurer o.s.v. Han har intresserat sig mer och frågar mycket om kroppen och dess funktioner.

I går var det ett rejält syskonbråk här hemma, så jag bad dem sätta sig i soffan och lugna ner sig. E ville titta på ”Insidan Ut”, men P vägrade. När jag förklarade lite snabbt att man får se ”gubbarna som bor i huvudet och hur de tänker” så satte han sig ner och var den av dem båda som satt tyst och tittade på hela filmen.

Inte så pedagogiskt – men ibland kan syftet vara så pass enkelt som att man vill ha en stunds lugn och ro.

Länkar: